Sanningen är hård, men måste fram

Det är sant att det inte är rätt med allt det vi läser om och får reda på i vårt land, eller i självaste världen. Vi kommer inte fram till hur vi ska prata om för att lösa problemen.

Allting i informationsflöde som vi läser om, hör och ser är elände och deprimerande, men ingenting om att faktiskt motivera oss människor att få all hjälp att fixa problemen. Vi människor blir invaderade av allt mörker, negativitet och inte nog med en gång, utan upprepande gånger om samma ämnen, mörker.

Vi människor får höra information och ha egna åsikter, så är vi ändå inte fria med att prata om vad som helst. Därför att många tillåter inte att andra säger sanningar. Det är som man säger: "Se ingen ondska. Hör ingen ondska. Säg ingen ondska."

Om lösningarna ska komma fram så måste reglerna och begränsningarna lätta eller brytas, annars är vi i samma förkrympta skolåda som vi delar med råttor och kackerlackor. Man får höra att man måste vara ärlig, men ingen tål ju att höra sanningen. Hur kan den ena delen bli gjord, utan att nudda vid vid den andra delen?

Rafael Alvarez

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Cyber faror och enheter på internet

Pengar ansvarets tyngd