Pengar ansvarets tyngd

En sak är kristallklar, och det är alla människors plågor. Vad jag tänker på är hjärndemoner, tyngden av verkligheten som bryter ner på oss, önskningar om att inte vilja vara människa på jorden längre, och bara försvinna ute i fantasin. Allt det som har med pengar och ansvaret som samhället, regeringen och lagarna har lagt på var och en av oss människor. Värre är det för funktionsvarierade att hålla koll på alltsammans.

Kreditkortsskuld. Studielån. Oförväntade räkningar. Obetalda skatter. Billån. Bolån. Allmännyttiga räkningar. Bostadsuthyrning. Försäkringsräkningar. Avbetalningar. Alla dessa handlingar som handlar om pengar kan sluta med att människor får kroniska sjukdomar:

Det kan antingen vara på grund av ansvaret med pengar, eller så får man problem med hälsan och tvingas att betala för att bota sjukdomarna, vilket som också blev orsakat av mönstret och systemet av människornas sätt att tvingas leva. Är det så här en civilisation ska låta människor leva i? Då är det inte konstigt att människor mår fruktansvärt dåligt. Varför gör inte vår utveckling eller våra ledare inte det storslagna, och får oss att sammansmälta med tekniken som kommer? Vi kan inte fortsätta så här, och bara låta depression och stress äta på oss.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva