Utbildningen måste överleva

 

Utbildning är det mest viktigaste som vi har och ska värna om. Men varför har vi då så många onödiga hinder som förstör och förhindrar alla oss ifrån att kunna bli utbildade på ett rätt och rättvist sätt? Först och främst så är det mobbingen, för både eleverna och även lärarna, blickar för att döma om status och ytlighet för utseendet skull, deras tro på någonting, personliga problem: t.ex. funktionsvariationer, sjukdomar, allergier, skador på någon av deras fem sinnen eller har någonting med familj- eller pengar problem.

Alla de sakerna är inte människornas fel. Men borde då inte staten, myndigheter och politiker ta hand om det?

Häromdagen fick jag höra på Nyheterna om en slaktare för får. Slakterier får en svår tid om de blir misstänkta för djurplågeri, påfyllning av papper, så när kvinnan blev intervjuade framför TV på vad hon tyckte om den extrema övervakningen, så sa hon att det är konstigt att myndigheterna bryr sig så mycket om allt det som vi gör när de inte bryr sig om ålderdomshem, sjukhus och skolor. 

Mycket bra tänkt och modigt. Det ligger mycket i det som hon sa. Varför ska staten och myndigheter vara så ensidiga och glömmer bort resten? Det är som om de har glömt bort människorna själva. De som får allting att rulla.

Men tänk, med hjälpen och tekniken så skulle mycket bli bättre.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Cyber faror och enheter på internet

Pengar ansvarets tyngd