Cyber faror och enheter på internet

Allt med internet är likadant som verkligheten i fysisk form, antingen i djungel, skogen och i havet. Händelser och möjligheter händer, liksom farorna i den också. Det komplicerade med allt och alla som medverkar till alla dessa faror, det är som att vi måste varje dag gå igenom det giftiga virussmittade området, vilket är samtidigt våra liv och vad som helst kan hända inne i det. Internetet.

Hackare, läckning och fiske - Det är de äkta självaste personerna, de som göra intrång och angriper andra på deras ägodelar och privatliv. Precis som en vattenkran, läcker information på internet som är känslig och är inte till att andra ska få se. Att de fiskar för info om andra personers privatliv. / Skanning - Undersöker IP-adresser och identifierar operativsystem och enheter som är anslutna till nätverket. Skannar och ser om det finns något som måste renas. / Brute force - en metod för att hitta lösenord genom att pröva alla möjliga kombinationer, precis som ett pussel av algoritmer / Brandvägg - En annan typ av beskydd; med ett filter eller en säkerhetsvakt mellan datorn och dess nätverksanslutning. Den kan hindra en hackare från att bryta sig in på datorer. / Cracking - en metod för att ta sig förbi säkerhetssystem i datorvärlden. Datorentusiast med ett stort intresse av att få fullständig förståelse av datorsystem / Trojanska häst - följer som i historien, en trähäst som förs in och skadliga program gömmer sig inuti andra program, döljer sitt egentliga syfte med hjälp av en förklädnad. / Spam och pop-ups - Oönskade massmejl som skickas till meddelande-sites. Meddelanden som poppar upp och meddelar om info eller reklam. / Virus och Malware - tar sig in och förstör inifrån. En fil eller kod (sabotageprogram), som infekterar och är skadliga för system. / Beskyddande för både mobil och dator så som antivirus, säkerhets installation - beskydd innehållet i datorn och mobiler, som tar bort eller reparerar filer som är infekterade av datavirus. Säkerheterna är det som vi tvingas att prioritera allra mest emot alla odjur som finns på internet. Säkerhets installationer att ladda ner för att skydda tekniken.

Med alla dessa faror som händer oss människor, dagligen, denna ödemark som är vår mark som vi vistas på, om vi människor inte uppgraderar och gör allt säkrare så kommer vi att bli offer.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Pengar ansvarets tyngd