Neuralink till för alla?

En sak som jag blev väldigt upprörd över var kostnaden som Elon Musk har tänkt att sätta på Neuralink för att kunna få operationen och behandling; förväntar de sig att alla vi vanliga människor ska tvingas betala bara för att få ett bra, utjämnat liv så att man kan ha alla chanser att klara sig och överleva i världen? Speciellt när de flesta jobben ska bli ockuperade av robotar också?

Förstår ni vad det innebär? Då kommer vi att ha samma problem som vi alltid har haft, med bara de rika har möjligheter att ha råd med dessa saker och för att få ha de lyckliga liven. Precis som filmerna i inlägget "Klasser, dystopiska framtider som måste förhindras". Då är det som att jämlikheten aldrig blir av och alla andra ser fortfarande inte värdet med människan. Då kommer det inte att bli något samarbete, lycka till var och en och drömmar som blir sanna.

Alla ska ha hjärnchippen en gång för alla så att ingen lever i orättvisa. Och jag vet att ni kommer att säga att det alltid kommer att finnas orättvisa i alla, men då är det väl menat för oss att bota människan ifrån det?

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Cyber faror och enheter på internet

Pengar ansvarets tyngd