Storslagna begåvningar finns även i Sverige

Här kommer det en annan detalj som handlar om begåvningar som finns i Sverige. Ett litet land men ska inte bli underskattat, det finns diamanter i folkmassorna även här.

Det har lite med inlägget: "Slöseri att inte utnyttja talanger", men på ett positiv, MYCKET POSITIV, sätt. Med dessa talanger som människor bär på kan vi komma längre fram, snabbare än någonsin.

Detta handlar om en flicka, vid namn: Matilda Bandarian. Denna flicka gjorde en unik eller snarare ofattbar uppnåelse som nästan alla skulle beskrivit det som "omöjligt". Ja, det är sant, ni hör rätt! Den flickan är så ung och har ett utomordentligt sinne. Sådana där talanger är sällsynta, men desto roligare att få möjlighet att höra om dem. Att de förmågorna finns är som juveler som måste fram.

2018 var hon 16 år och sannolikt den yngsta någonsin som börjat läsa på Juristprogrammet vid Göteborgs universitet. När SVT fyra år senare åter möter Vänersborgaren Mathilda Bandarian är hon precis examinerad och målet är tydligt – att bli domare eller advokat.

– Jag känner att jag har ett försprång, säger hon.

Med framtiden och öppningen till en ny verklighet kommer att gör att dessa förmågor inte får hållas tillbaka av de formella sätten, som vi aldrig kommer att få fram om vi tvingas att göra saker och ting på fel sätt. 

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Cyber faror och enheter på internet

Pengar ansvarets tyngd