Perfektion av den gyllene vägen. Del 2

Många säger att tiden ska göra oss människor klokare och smartare. Har vi blivit det, tycker ni? Nej, därför att problemen har vuxit sig starkare och det som har varit orsaken till så mycket är värre.

Pengarna är det som styr oss till besatthet. Egon blir allt mer naturligt för oss människor. Godheten och mjuka goda hjärtan är det som blir jagade precis som byte och rovdjurs jakt. Lömskhet och utnyttjanden är inte längre i svart och vitt i världen. Hjälpen blir allt mer sällsynt och utrotningshotad i vårt system. Pressen får så många människor att dra sig tillbaka, bryts ner och känner sig ynkliga.

Sedan är det avgaserna och förgiftningar som förstör våra sinnen. Det påverkar djur som kan bära och smitta oss. Detta kommer att föras vidare till nästa generation. Funktionsvariationer blir allt mer vanliga och det finns inget bot från det, vilket betyder att de människorna kommer vara det som andra måste ta hand om, istället för att de kan hjälpa till i världen. Men tanken att de vet eller inte är att de aldrig kan komma upp på den nivån som den världen kräver av dem. Det gör att de kanske aldrig kan fullända sina drömmar.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Cyber faror och enheter på internet

Pengar ansvarets tyngd