Funktionsvariationer i allvarligare nivåer

Vi kan alla konstatera att det är en stor grupp som tillhör spektra funktionsvarierade. Det är ingen som kan säga att någon inte är funktionsvarierad, bara för att de inte kan se det eller vill tro det. På många sätt kan man se vilka som är funktionsvarierade på grund av deras symtom.

Cerebral pares (CP): som beror på någon slags hjärnskada. Artrogrypos (AMC): som medfödda felställningar i fler än två leder och i flera kroppsdelar. Kortväxthet (akondroplas) vilket en person, växt eller djur befinner sig är mycket mindre än alla andra. Amputationer: när en extremitet (arm, ben, fot, hand, etc) avlägsnas från kroppen. Intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning): förståndshandikapp eller begåvningshandikapp, intelligensen är inte likadan som "normala". Benlängdsavvikelse: det ena benet är kortare än det andra i skelettet. Synnedsättning: Svårigheter med synen. Dövhet: Svårigheter med hörseln. Hypotoni: lågt blodtryck, onormalt lågt blodtryck, som ett blodtryck under 90/60. Atetos: Ofrivilliga, vridande rörelser. Ataxi: har dålig kontroll över sina muskler och klumpiga rörelser. Det kan påverka balans, gång, tal och ögonrörelser. Extremitetsbrist: Någon eller andra personer saknar en lem eller lemmar.

Ser ni alla nu på hur svårt andra människor med funktionsvariationer har det? De kan antingen har fötts med dem eller fått det genom sina livsgångar. De har det illa nog, och då hjälper det aldrig att de blir mobbade i sin vardag. Vi kan inte hjälpa att det är kostnader för oss i samhället som vi bor i. Det får de att bli tvingade att ha AI i sig själva för den saken skull.

Källan: Wikipedia. 1177. Medicin- och läkarhemsidor.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Cyber faror och enheter på internet

Pengar ansvarets tyngd