Stoppa åldrandet

Åldrande har alltid varit svårt, men nu kan vi kanske bota åldrandet. Forskningen kan upptäcka vägen kring evig ungdom. Andra gamla har udda sätt i sina kroppar, som "komprimerad sjuklighet", åldrande handlar inte om kronologisk ålder, utan om biologisk ålder. Alla åldras olika: Vår biologiska ålder är vår inre klocka. Varför kan andra åldra längre än resten av oss andra? Det har att göra med och är tack vare gener. Så hur kan vi lista ut våra egna inre klockor? Det finns djupt inuti cellen, i våra DNA.

Annars så kan vi vända oss till den otäcka metoden av föryngring. Att göra sig själv ung igen har funnits både i sagor och historian; vampyrer och Elizabeth Báthory, de hade ett sjuk sanning och metod att bada i människoblod. Historier kan lära oss.

Sedan så känner människorna förundrade om alla människor blir evigt unga, och vi fortsätter att tillöka oss, då kommer det att bli mycket mer trångt, och slita mer för smulorna om vi annars inte måste bli kannibaler. Så vadå då? Desto mer motiverande anledning för oss att åka ut i rymden och bosätta oss!

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Cyber faror och enheter på internet

Pengar ansvarets tyngd