Reklamöversvämning

Vi är ständigt omgivna av reklam som sköljer över oss och som ofta tränger sig på när vi minst vill det. Det är reklam på tv:n, på internet, i mobilen liksom även på de klassiska ställena bion, tidningen och spårvagnshållplatsen. En massa information om varor som ibland behövs men för det mesta är onödiga, men skapade på så sätt att de ska väcka avundsjuka hos dina kamrater. En ny mobil med de hetaste apparna, en ny tröja med den senaste designen eller en ny sorts läskedryck som ska väcka din nyfikenhet på hur den smakar och att den ser häftig ut.

Mycket är det om varor och produkter som vi är välbekanta med. Men som vi vet och har hört lika mycket är onyttigt. Coca-cola, McDonald's, senaste mobil designen och jul kampanjen. Allt det där är indoktrinering med att bara blint köpa alla varor, trots att vi hör hela tiden att de är farliga. För hälsan: både fysiskt och psykiskt, och framförallt finansierande dödlig skada, vilket gör att otaligt många hamnar ner i fördärvet.

Då är det väl bra att vi siktar in oss på framtiden där AI finns och att vi får det i oss, så att vi inte kommer att behöva dessa varor, samt vi kan få mer kontroll över oss själva. Vi kan inte stanna kvar här bara för att företagen ska finnas kvar.



Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Cyber faror och enheter på internet

Pengar ansvarets tyngd