Black Mirror säsong 3, avsnitt 6: "Hated in the Nation"

Säsong 3, avsnitt 5:

I detta avsnitt visar det att alla människor inte är säkra, antingen på vad de vill säga fritt; vilket kan uppröra andra för att det klassas som opassande i deras åsikt. På hur sociala media kan lätt få med sig en mängd människor i ett svep. När onda hotmeddelanden omvandlas till mord för de utvalda personerna. Speciellt när en hackare har tagit beslag på regeringens AI, har hackat och utnyttjat den för att döda människor. Då kan alla vara illa ute.

Fördelar: Det är sant i allt det här att världen måste ha en censur. Människor måste ha några regler att följa, för att inte göra andra upprörda som leder till att andra vill döda de människorna. Sociala media är öppet för alla och vad som helst kan hända där. Även om människor väljer att vara en del av den sjuka leken, genom "hashtags", så kan man ändå bli spårad att göra något, precis som en osäker följare i en mobbgrupp. Då kan någons vårdslöshet hinna ifatt och straffa dem.

Nackdelar: Det är nästan allas dröm att bli kända, men det kan oftast bli på fel sätt. När makten stiger andra åt huvudet, eller önskar av hela deras hjärtan och själar att människor kan ta deras budskap på allvar. När människor i världen gör något som kan kosta deras liv, då ska man inte håna de människorna. Då är det snarare alla överlägsna hycklare som drar förhastade slutsatser, som är de äkta monstren i världen, vilket gör att världen blir fördunklad och vet aldrig mer vad de ska tro. Det har med hela världen att göra, men har som budskap att andra ska absorbera informationen, inte ignorerad den. Annars är människoliven inte värda något. En annan detalj är också att inte ha sociala media öppen till för att mobba andra. För det andra så bevisar detta samma sak om AI, som precis allt annat: Om något hamnar i fel händer kan det skapa elände och katastrof. Dessa människor kommer automatiskt att missbruka AI: n robotarna, och döda vem som helst.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Cyber faror och enheter på internet

Pengar ansvarets tyngd