Djuren är det ena och människor är det andra

Nu tänker jag på;

Människan har utvecklats väldigt mycket under åren. Jag vet inte om vi ska kalla det "sämre", men om jag jämfört med grottmänniskor, så kan vi inte längre springa supersnabbt, klättra i berg eller träd, ha styrkor för att kunna lyfta och göra flera olika uppgifter. Det finns många förmågor som har försämrats och har blivit ersatta med det som vi har idag, men så har även problemen som följde med oss i utvecklingen förändrats. Det är inget fel att vi behöver hjälp, det beror på problemen som kanske alltid har varit med oss, det är bara att idag så tar vi tag i dem och ser dem på ett tydligare sätt än tidigare. Och lagarna och sätten som vi i samhället lever i, gör det inte alltid lättare för många att oss att förstå.

Vi är inte djur, vi är människor. Det är klart, att det måste vi skilja på. Men att vi försöker härma djurens natur kan vara en av de sämsta besluten vi har tagit.

Vi är inga som kan flyga, simma hur snabbt som helst eller andas under vattnet, vara immuna mot extrem värme och kyla, slåss med bara händerna för att jaga och vi kan också tyvärr inte gå i ide eller dvala; för jag vet att väldigt många gärna hade velat göra det, för att vi har inte alls samma termostat som djuren har, vi skulle frysa ihjäl i den temperaturen.

Men varför försöker vi då prompt stanna kvar i det här ensidiga sättet? Låtsas som att alla är normala, trots att väldigt många hade behövt hjälp. Det är ohälsosamt att vi måste hålla på med samma oförändrade händelser och inte har något val i vårt levnadssätt, vilket som inte passar alls för alla människor. För det andra: för att vi inte ska följa djurens lag är därför att vi alla människor är olika och kan inte bli kategoriserade i grupper. Det finns inte något som är "normalt".

Vi är människor, alla mognar i sin takt, ser olika ut, har sina egna problem, många behöver hjälp och ska inte bli tvingade att klara sig själva: när vi inte har några tydliga instinkter på vad vi ska gå i livet.

De gamla ska inte bli övergivna som om de är värdelösa som djuren i flocken gör. Och om människor har svårigheter och är födda med några fel, då är det inte meningen att man ska låta de vara, göra allt värre för dem än var det redan är i världen och framförallt se värdet på människan och vad som behöver göras för att göra alla fullkomliga.

Trots allt, vi är människor, inte djur. Då ska vi vara bättre än djuren. Inte acceptera naturen, utan förse oss med de tillverkande sätten och hjälp. Maskiner, mediciner, hjärnchip.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Cyber faror och enheter på internet

Pengar ansvarets tyngd