Stress måste bort

Alla smarta människor säger till varandra: "Stressa inte." Men det är ironiskt att de säger att man inte ska stressa när hela vårt moderna samhälle är uppbyggt av stress.

Så det är som att säga till någon att inte bli blött när man lämnar av den personen mitt ute på öppet hav, utan båt och tillbehör för att överleva, eller att säga att inte falla om man blir utknuffad ur ett flygplan som är mitt uppe i luften och man har ingen utrustning med sig.

Så nu undrar jag: Hur ledarna och systemet tänker att vi människor ska kunna må bra om vi har detta levnadssätt?

Tänk på alla de orsakerna som gör och har gjort att så många människor har blivit offer till stressen, både i historien och precis nu.

Sjukdomar, svårigheter som förstör människans harmoni och är orsaken till attitydförändringar; rädsla, osäkerhet, trötthet, otålighet, lättirriterad, deprimerad, ångest, tiden räcker aldrig till och väljer bort allt som gör dig glad, vila, nöjen, kontakt med vänner, är alltid uppe i varv utan förmågan att koppla av och har det svårt på mornarna, känner att du inte räcker till trots att du gör all du kan. Annars är det de andra orsakerna som har dödat oss människor inifrån och har förstört våra liv; får anfall i både kroppen och hälsan som blir ofta sjuk, minnes- och koncentrationssvårigheter, andningsproblem, håravfall och till sist skallighet, sömnbrist, vaknar för tidigt och ligger istället och grubblar, tappar känslan för lust och sex, förhindrar graviditet och producering av bröstmjölk eller missfall, stressäter och alkoholdricker för mycket.

Ser ni alla nu vilka farliga händelser och förskräckliga förluster som har drabbat människorna runt omkring oss.

Därför ska vi göra allt vi kan för att ändra och rikta in oss på de sanna anledningarna som är källa till stressen.

Arbeten, barn, komma ur hemska vanor och beteenden, giftiga förhållanden. Vi behöver hjälp, mera än det lilla vi får idag. Stressen är det vanligaste giftet i vårt samhälle. Vi måste stoppa det för att må bra. Kan ni tänker er på vad den framtida tekniken och assistansen skulle kunna göra våra liv lättare?

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Cyber faror och enheter på internet

Pengar ansvarets tyngd