Olika är vi alla människor, låt oss vara det. Del 1

Det är dags att framtiden flyttar in och alla som BEHÖVER hjälpen ska få den.

Som alla vet så är vi alla olika, varje människa utvecklas olika och i sin egen takt, ser och uppfattar alltsammans olika, tycker olika och beter sig olika, och det ska vi också få möjligheter till. Men det systemet som vi lever i, visar en annan sida för oss och gör livet surt för vissa. De sätten som vårt samhället och system rör sig med är att de vill att människor ska bli "normal", men hur kan man säga något sådant? Både, normalt och en människa. Ställ dig själv frågan: "Hur ska en människa vara?" Om du svarar mig; alla är olika: så det är omöjligt att säga vad som är normalt; beteenden, utseenden, åsikter, smaker, hobbys. 

Men alla människor är annorlunda av naturen, vilket de inte har valt själva eller kan göra något åt heller. Men i så fall, borde allt och alla få den hjälpen och inte tvingas bli behandlade som de inte borde om man själv tänker på ordet: "normal". Människan är inget som man kan läsa i en djur bok, som "så här är det" och människan är "EXAKT så där". Det är faktiskt sätten som vi är tvungna att leva med i den ordningen som vi har i vårt levnadssätt. Så om de säger att alla ska ha rätt till den hjälp som de behöver och att vara sig själva, så står de fast i alla de formella sätten som har orsakat alla problem i människornas liv. Vad är det för frihet då som alla i vårt system och ledare pratar om? Det är helt obegripligt, och låter som vad hycklare skulle säga.

Det är som om motsatserna krockar med varandra och vi människor tar skada. Men hur stor plats kan pengar och makt sträcka sig och bestämma över de som behöver pengarna mest? Hur ska det kunna gå om det inte finns några människor att kunna hacka på och som är det viktigaste i hela alltet?



Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Cyber faror och enheter på internet

Pengar ansvarets tyngd