Människor härmar djuren och måste sluta med det

Jag tycker att vi människor härmar djuren för mycket. Det är för att vårt system och samhälle är nästan likadant som djuren.

Djuren måste hela tiden vänta och göra allt vid rätta tillfälle och tidpunkter, när det verkar vara dags eller när något ska hända. Alltid måste djuren vara inom en viss ram, de tänker inte på att vilja komma ur denna ram som vi ser som gränser. Men det är just det med naturen; det är ett område eller spelmark som alla djur är utelämnade för att följa regler, och de ska gå runt och runt i den evig cirkeln. Vilket de är gjorda för och födda till att göra.

Vi behöver faktiskt inte följa djurens regler. Men ändå så har vi skapat ett sätt att hålla oss på och härma djuren. Till exempel: Istället för att vi ska göra saker direkt, agera och aldrig tvekar vi på att göra det som är bäst för oss människor, så håller vi oss tillbaka, som om det är en mur i vägen för oss och hur mycket vi än vill göra sakerna så går vi bara in i muren. I vårt fall så är det pengarna som har orsakat det.

Pengar är som bromsklossar i vår utveckling, det som gör att vi följer djurens väg,  vi människor måste och behöver inte vara blinda för pengar. Problemen finns på grund av pengarna och problemen går att lösa. Men möjligheter av att rädda vårt samhälle och människorna själva kommer kanske aldrig att finnas igen förrän det är för sent.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Cyber faror och enheter på internet

Pengar ansvarets tyngd