Drömmar ska vara menade att slå in


Drömmar är något som håller oss drivande och levande. Det kan för det mesta handla om alla de saker som kan förändra allting vi känner igen.

Varför ska vi bli prövade i våra liv och kosta oss människors livskällan att vara i verkligheten? Om det finns stor chans att bli en av de förlorade själarna som samhället består av.

Det är sant att en dröm inte ska kunna fångas lika enkelt som luften när man gör en knytnäve. Men det är inte bara att säga till alla andra: "Men gör någonting då!", "Börja plugga!", "Stå inte bara där och prata, gör något istället!" Det är bara ett förhastat sätt att prata om överlägsenhet.

Tänk om de människorna har funktionsvariationer, sjukdomar, allvarliga svårigheter eller är rullstolsbundna som gör det helt omöjligt och självklart att det inte alls kommer att gå. Så det är meningen att vi ska fokusera på människan som är den viktiga resursen i världen. Då kan inte vi finnas kvar i det systemet vi befinner oss i nu. Även de "normala" människorna påpekar att den världen som vi är i obalans.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Cyber faror och enheter på internet

Pengar ansvarets tyngd