Skälen varför människor blir olyckliga

Gång på gång, dag för dag, ser vi och vet att människor är olyckliga. Det ska inte finnas sådana känslor, och inte heller finnas några orsaker att någon ska vara det. Men det är inte endast människornas fel varför de blir olyckliga. Det är mera på hur områdena och hur världen fungerar. Allting är som ett förutbestämd faktum på allt det som kan hända; naturligt. Därför är det inte alla människornas ansvar att bara lätt få tillrättavisningen: "Sluta larva dig, det blir aldrig bättre om du är ledsen hela tiden". Lättare sagt än gjort är det, och de personerna har säkert många exempel med att följa skälen att vara olycklig. Här är orsakerna:

Sätta förväntningar orealistiskt högt. Tror de är speciella men kan inte förklara varför. Mäta lycka i fel enheter. Bli van till vad de har och vill ha mer (hedonisk anpassning). Blanda ihop att inte vara dålig med att vara god. Försöker att hitta mening i att vara olycklig. Hoppas att andra människor ska göra de lyckliga. Begär lycka mindre än rädsla för besvikelse. Hitta kommissarier. Tror lycka är ett själviskt förföljande. Tänker att elände följer lycka. Ser inte påverkan av deras arbete.

Det har varit i vår natur att lätt fastna i dessa orsaker. Det kan förstör våra chanser att uppfylla våra drömmar. Det är meningen då att vi ska ändra vår värld, inte oss.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva