Fördelar & nackdelar om Neuralink; HJÄLP DEN ATT BLI VERKLIG

Andra säger att vi inte behöver uppfinningar och lösningar som Neuralink, men det är som att säga att andra vill sätta stopp för utvecklingen. Vi kan inte stanna kvar för att bara klaga och ljuga ock inte få chans till den nya utvecklingen, vi har försökt naturligt vid varenda utveckling och förändring som har hänt i världen. Neuralink har som allt annat, fördelar och nackdelar. Men det hjälper inte och blir aldrig något bra om vi ska stoppa och förhindra att det händer. Vi kan inte längre förneka det, därför att vi fördröjer bara botemedlet för alla människors problem.

Fördelarna: Medicinska fördelar - en av de största fördelarna av Neuralink är dess potential att hjälpa människor; med sjukdomar, funktionsvariationer och psykisk ohälsa. Den kan även revolutionera hur vi kommunicerar. Skicka meddelanden med tankarna, det ökar och förstärker våra förmågor, ger oss omedelbar tillgång till internet och lär oss nya färdigheter mycket snabbare. AI blir mer avancerat, men med Neuralink kan vi stanna i par med AI.

Nackdelarna: Kirurgiska risker - inplantera Neuralink involverar hjärnkirurgi, vilket kommer med risker som infektion, blödning och andra komplikationer. Tekniken siktar på att göra det så säkert som möjligt vilken operation som helst är riskabel. Privatliv finns det oro om med en sak som kan ha tillgång till tankarna. Privatliv kan vara hotad. Vem kontrollerar den data? Hur är den skyddad? Tänk om det är bara de rika som får ha Neuralink? Den är fortfarande på prototyp nivå, många steg som måste göras innan den kan bli allmänt använd.

Hjälp istället till att förbättra den!!!

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva