Elon Musk's Neuralink kommer ändra mänskligheten för evigt. Del 2

Fortsättningen på mitt förra inlägg: "Elon Musk's Neuralink kommer ändra mänskligheten för evigt. Del 1". Här kommer det svåra och onda som måste fixas.

4. Riskerna: Alla löften med att revolutionera allt, men det finns ett pris som kostar. Invasionen av privatliv är bara början. Allting ska vara läkt ut till allt och alla. Andra kan bli utsatta för sinneskontroll. Hackning. Hjärnskador om det är det minsta error. Det är de sakerna som regeringarna och politikerna måste göra något åt, plus om alla ska vara jämlika, ingen överlägsenhet. Allt måste göras korrekt.

5. De etiska betänkligheterna: Det finns mycket man kan säga och tycka om detta. T.ex. alla djuren som dog under denna uppfinning, och nu vill de testa den på människor. Konsekvenser och följder i samhället väntar om inte allting ändrar sig.

6. Den fula sanningen: Här kommer den största sanningen och uppenbarelserna. Tänk om Neuralink blir till väsentlig en del av våra dagliga liv? Visst, den erbjuder oss massor med fördelar, men tänk om det bara är en fasad, ett trick att kontrollera oss? Som historier upprepar sig så bryr sig affärsmänniskor, som Musk, bara om sina intressen. Det är ett av de problemen som gör att vi måste få allting fixat innan användning, annars är vi så gott som döda på alla andra och möjliga skäl och sätt.

Här finns det en lösning på hjärn-problem, men massor med nackdelar som kan leda till en dystopisk värld. Det måste fixas och mänskligheten har haft det illa nog. Är det inte högtid att det blir en ljus framtid som alla har önskat och stävat efter?

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva