Dystopiska filmer kan ge oss lösningar

Är ni välmedvetna om alla dystopiska filmer som har skapats? Hur många av de som ni har sett är upp till er själva. Men huvudsakligen är meningarna och budskapen som alla dessa filmer har, och som de försöker nå ut till oss med dem. De alla handlar om allting som kan hända i framtiden på det negativa hållet.

Filmer började för länge sedan, fram till nu och baserade på kända människors skapande. De hade fantasier, visioner och syner på hur framtiden kunde och kan även bli till. Allting är mellan AI som antingen blir för avancerat eller att vi blir för beroende av det, klasskillnader, tyranni, världsförstörelser, människan får djurutveckling, människor får leva vidare trots att de har mist sina naturliga förmågor, världar där människor bara får leva på smulor och mister mer av sig själva utan att få någon hjälp.

Det är exakt det som är problemen i filmerna som de vill visa, men det finns också kunskaper och information på vad vi annars kan göra med delar av de för att hitta lösningar. Annars kan de dystopiska framtiderna bli till verklighet om vi stanna på samma nivåer, lagar och oförändrade vägar. Är det inte meningen att vi ska hitta lösningar inte stå dumt kvar på samma plats och vänta på att de kommer?

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva