Ålders diskrimineringen i vårt bisarra system

En dålig vana som vårt samhälle har som diskriminerar människors värde: Åldern. Både för att de inte får visa och utnyttja sina kapaciteter, och utsätter alla ifrån att inte kunna överleva för anledningar ingen kan göra något åt. Människor får ingen chans att hjälpa till med att få systemet att gå runt, får inte visa alla de egenskaperna och allt mer de kan göra och ge, och de blir behandlade som utpekade kategori folkgrupper som betraktas som värdelösa. Bara för att de kommer in i en viss ålder som andra kallar: "Gammal". Med andra ord: Åldersdiskriminering. Så det värsta är om de människorna som blir klassade som "för gamla och värdelösa" mister sina jobb så är det omöjligt för de att få nya jobb efteråt. Vilket orsakar att de varken får några löner eller bidrag för att kunna leva på. Det låter bortom orättvist och även förrädiskt att de människorna får vara med om sådana utsattheter. Precis som om de var sopor. Trots den kunskap de besitter. Det har blivit så illa att människor blir uppmuntrade att inte skriva sin ålder på sitt CV, därför att de inte vill ge någon chansen att bli åldersdiskriminerad. Efter allt som de har gjort och hjälpt till med i samhället och för systemet. Då är det som att bli sparkad av andra som man trodde var vänner, eller snarare de som man skulle lita på, och de lämnar de i sticket vid gatan där alla kan köra över dem.

Ingen kan vinna eller kämpa emot ålderdomen, det vet vi alla, så varför gör systemet det så svårt med något som ingen kan undvika?

Plus; Det är likadant med funktionsvariation. Vanliga människor mår illa av det nuvarande systemet. För vem är systemet byggt för?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva