Utbildningens alternativ väg. Del 1

Utbildning är en av de viktigaste delarna som finns i vår värld. Kunskap är det som bygger upp vårt system, värld och framtid. Men det värsta är att förr i tiden så hade många inga möjligheter att kunna gå i skolan. Det var under pedagogikens utveckling, 1800-talet. Antingen för att människor har svårigheter att kunna passa in i den skolan som fanns då (men det gör de inte nu heller), och för det andra var det att barnen hade funktionsvariationer. Det blev tydligt att alla barn inte kunde lära sig läsa, skriva och räkna. Då såg samhället att fattiga och obegåvade barn bara behövde en minimum av kunskaper. På den tiden räknades även flickor till den kategorin.

År 1878 kom den första läroplanen och regler om att alla barn skulle gå i skolan. Men alla barn klarade inte det. Då valde de styrande att separera barn som de ansågs vara odugliga och funktionsvarierade. Men det behöver de ändå, med tanke på hela det skolsystemet som vi har idag. Dessutom så finns det fler alternativ av utbildningar som är bäst för andra att kunna lära sig. Då är man inte tvungen att komma till en enda plats. Så många alternativ att välja mellan; bäst för funktionsvarierade.

Hemmaundervisning: Att studera hemma är ett perfekt sätt om man är sjuk eller måste vara i trygghet

Förälders undervisning: Föräldrar som undervisar sina barn är underbar, men det är svårt för de om de själva inte känner till skolämnen

Självstudera: Det finns andra som bara läsa och plugga själv

Studera online: Studera online eller på distans är något av det bästa nu

Hyr privatlärare: Bästa är det att ha privatlärare men alla finns inte när de behövs. Men det är väldigt dyrt, det får man inte glömma

Sedan är det de övriga detaljerna i skolan: Man tar examen, ibland misslyckas man med proven, ibland blir man godkänd med proven, man kan också känna sig ensam och isolerad.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva