Källkritiken är nu den enda meningen

Informationen vi får ifrån nyheterna, tidningar och TV absorberar våra sinnen bara lite grann av kunskaperna. Är det inte sorgligt att vi människor inte kan bli uppdaterade på allting som händer runt omkring i världen?

Kan det helt och hållet bero på att vi alla har fått så mycket tillgång till internet? Är vi människor för naiva och gör för grovt förtal? Är det för att skapa följare som delar samma åsikter med er? Men det är ändå så att många tror så stark på vad det de tror att det är sant. Som att det är hugget i sten.

Det innebär att vi måste ta reda på källkritiken. Oavsett om det är på sociala media, blaskor, magasin eller kompisar. Det kan lika gärna vara lögner, rykten eller påståenden. Anledningen för att vi inte tar till oss all information kan bero på att de är alla likadana. Onda och eländiga handlingar och fakta som skapats automatiskt av det samhället och systemet som vi lever i. Och aldrig ändrar på sig. Det är bara naturligt och rimligt att allt elände händer. Om vi människor tog till oss allt, hade vi alla blivit pessimister och gett upp redan på världen, människor och värst av allt: framtiden.

Det är det allvarliga i situationen. Vi måste fixa alla problem om det ska bli ett paradis i våra liv och vad vi hör.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva