Faran med & behov av utveckling med sociala media

Vi alla vet om det faktum hur mycket tid vi bränner upp på våra mobiler. Det är vi aldrig blygsamma med att visa, och det är ingen hemlighet för oss. All mobil-, sociala media och appar som vi spenderar vår energi med. Rätt som det är så har det redan gått halva dagen, eller kanske även hela. Annars kan förklaringen endast vara att mobilen och dess bruk är en drog, vi är beroende av dem och dras som vilken varelse som helst till fällan.

Det beror på att den tidsåldern som vi lever i nu kräver mobiler. De har blivit som våra liv. Vår överlevnad. Och vår kompanjon. Vi får all daglig- eller all möjlig information ifrån den, håller oss sysselsatta, meddelar för oss vad vi har gjort, samt kan få, men viktigast av allt; att kunna nå oss med kontakter.

Men grejen är den att vi ligger fortfarande på primitiva läget med mobiler. Det är det perfekt tillfället för oss, att vi ska bli motiverade att utveckla denna uppfinning. Är det inte dags eller bäst att vi har mobilerna inom oss? För att då är de alltid med oss. Vi behöver inte vara oroliga att glömma dem eller tappa dem. När vi har hört om allt negativt som forskare har sagt om vad mobiler har gjort med oss, då har vi faktiskt inget annat val än att utveckla oss.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva