Luras inte av den formella vägen. Se med egna ögon: Rätta till

Man säger att Sverige är ett fritt land, man har frihet, men det är inte alltid att alla tycker så. Det säger jag ifrån en funktionsvarierats perspektiv. Jag ser mycket mer och jag pratar också för alla andra funktionsvarierade som blir dåligt behandlade. Vi som har kunnat se på vad som hade kunnat bli bättre för allt och alla. Medan den formella vägen aldrig kommer att göra det.

Alla människor som är gamla, sjuka (både för sjukdomar och funktionsvariationer) och familjer med barn är tydligast att de som behöver mest hjälp, men istället så får de det svåraste av behandlingar. Det värsta med att människor som pratar så godtroget om demokrati: de pratar bara med kluven tunga. Även de jämställda och demokratiska ställena har begränsningar, vilket innebär att myndigheterna och regeringen kräver att man berättar, meddelar och väntar alltid på deras svar, trots att det kan ta hur lång tid som helst, bara för att de känner för det. Det påverkar all vår tillit och hopp att allt det bara ska försvinna. Det är möjligast att de som är menat att hjälpa oss (regeringar och myndigheter) egentligen bara ska göra att vi faller eller misslyckas. Men om människor lyckas överleva eller klara sig så tar våra ledare åt sig äran. Medan människorna som gjorde grovjobben är lämnade att få ingenting.

Det minsta Sveriges regering kan göra är att leva upp till det som landet står för. Se till att människor kan bli räddade. Lägg inte pengar på onödiga saker och handlingar. Utveckla och gör att vi kommer fram ur den ändlösa cirkeln av det som vi människor är inne i nu. Politiker kan inte längre fortsätta som de gör. Människor som oss medborgare är de viktigaste. Även om det gäller att vi kommer utanför naturen med utvecklandet av teknik.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva