Hjälp; alla olika typer av socialarbete behöves nu

Hjälp är det som vi alla människor är i desperat behov av. Ordet "hjälp" och handlingen av det är oändligt. Först och främst: Vi ska vara grundligt tacksamma att det finns alla olika typer av socialarbetare i världen. Men den stora önskan är att de ska vara tillräckligt många sådana arbetare som kan hjälpa oss ur våra hårdaste stunder. Det är det som vi bara kan utveckla och gå vidare med.

Precis nu så vet vi och hör att det är väldigt stor brist på socialarbetare. De är jätteviktiga med tanke på hur världen är idag. Att det är brist och inte finns nog av hjälp, hur kan det komma sig? Vad är källan till detta eländiga? Är det för pressen som alla arbetare får som är menad för triplett så många arbetare? Brist på pengar? Nya ledare och nya regler som driver allting nu på sina sätt? Eller att ledarna själva blir bara mer giriga?

Svaret är och har alltid varit: Pengar. Varför har vi så lite pengar då? Är detta ännu ett tillkallelse ifrån framtiden och utvecklingen att vi måste smälta in med tekniken? Vad är problemet? Ska vi annars bara sitta och vänta ända tills det värsta händer med oss? Problemen som vi har nu kan bli tusen gånger (kanske miljoner gånger) värre om vi bara väntar. Då är det som att våra liv redan har tagit slut, och ingen idé att drömma då, för att vi har inte en gnutta tid att hinna.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva