Framtiden är inte det som skrämmer

Vi människor är kända att vara varelser som är rädda för förändringar. Hur kan det komma sig? Förändringar och utvecklingar är ett naturligt allt; som vi aldrig kan komma undan eller stoppa. Tiden och naturen ändrar sig hela tiden, varenda sekund och ögonblick. Då borde det vara kristallklart för oss människor också väl? Men sorgligt nog och i stridens hetta så bär vi människor på fula sanningar om vårt förflutna. Våra förflutna hänger fast på oss som ett osynligt, orubbligt monster.

Nej, det är inte framtiden som vi oroar oss för. Det är skräcken på att det förflutna ska upprepa sig själv igen och jaga oss.

Det beror antagligen på och anledningen varför vi ska vara oroliga och rädda, är för att i historien har alla hemska händelser upprepat sig. Varför skulle det inte göra det med de politiker som aldrig lär sig av historien? Alla våra ledare är kända och upplevs av alla oss människor att göra om samma händelser, upprepa samma usla beslut. Ingenting har ändrat sig nu. Trots att de själva påpekar att alla vi andra människor måste förbättra oss. Det är stora ord för de som orsakar och har makten att kunna göra allt. Det är faktiskt bara vi som blir drabbade. Det finns ett uttryck som säger: "Man silar mygg och sväljer elefanter". Det är vad denna situation visar för oss nu.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva