De sju dödssynderna - Disneys skurkarnas stil

Alla Disney skurkar symboliserar något av de sju dödssynderna, när du tittar noga.

Frollo känner lust för kvinnan Esmeralda, trots att han är förbjuden att älska någon annan människa. Av det religiösa skälet. Det har piercat in i hans hjärta av besatthet, sexualitet och längta efter att ha någon för sig själv.

Ritcliffe visar frosseri, bara i hans tal och ord, för att han har kommit till en ny värld som består av så mycket resurser. Det är som om han är en slukare, och vill äta upp hela den världen.

Prins Hans kan verka fin, trevlig och trovärdig, men det gör alla bedragare. Girighetens monster. Han spelar en som alla kan lita på, men när den rätta stunden kommer, då kommer dolkstöten fram och de personerna visar de mest hjärtlösa handlingarna, även om det handlar om liv. De är bara ute med att stjäla allting.

Onda styvmodern kan inte göra något annat än att utstråla lathet och lättja. Med tanke på att hon inte gör någonting, utan lägger allt ansvar på Askungen, och låter sina döttrar följa i hennes psykiska misshandel.

Ursula besitter vreden med vad hon kommer att göra och vill göra med sina nya allsmäktiga krafter, som hon har suktat efter så länge. Alla havens makter kan hon kontrollera, kombinerat med ett förmörkat sinne och att ser rött.

Scar bär på det vanligaste giftet som kan förstöra vilken själ som helst. Avundens makt. Det kan driva någon så långt att man till och med tar en egen familjemedlems liv.

Gaston är på alla sätt högmod. Självkär, självbelåten, ytlig, inbilsk, besatt och hämndgirig. Att han tycker att han är perfekt, känner att han ska ha och förtjänar en partner som är lika perfekt som honom själv. Då uppfattar han inte allt och alla som finns runt omkring honom som kan vara vackert.

Disney och skurkar kan lära oss mycket, men vi ska inte bli som dem.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva