2024. Året AI kommer ta över. Del 3 tid: 3.45 - 4.57

Det här är den tredje fortsättning på avsnittet av denna video "2024. Året AI kommer ta över.". I denna del berättar de om de mörka sidorna och nackdelarna om AI. Som allt annat så har allting fördelar och nackdelar. Speciellt med denna stora makt så kommer stort ansvar.

1. Autonoma vapen. Det är det mest skräckinjagande och skrämmande vi känner till om AI och fysiska robotar. De som bestämmer valet på liv och död på stridsfälten. Det om något måste vi förhindra vad det än må kosta.

2. Övervakning. Det här är en läskig tanke på vad andra kan missbruka i sin position, som att sätta kameror på skolans toaletter, omklädningsrum eller hem hos andra som stalkers. Tänk om AI ska spåra varenda rörelse vi tar, varenda handling, varenda ord så är vi ständigt övervakade.

3. Artbetsförflyttning. AI tar över uppgifter och det betyder att många jobb försvinner då. Det gäller nu som jag har sagt flera gånger: Så måste de bli flera sätt och vägar att skala om och nyutrusta all arbetskraft. Som en självklar försäkring att människor inte är lämnade på efterkälken. Speciellt för funktionsvarierade. Både ekonomiskt och känslomässigt.

4. Integritetsfrågor. Det finns absolut detaljer och värdefull information som gör oss till särskilda individer. Detta ska göra att andra människor aldrig ska veta allt om dig. AI kan analysera alla, vilket gör den farligare än någonting för oss. Att vara hjälpfull och inkräktande måste dras en linje för AI. Det är det som hackare annars gör.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva