Under pandemin; den uppenbara fakta

Det finns mycket som vi upptäckte under pandemin och vad som behöver förbättras. Pandemin har bevisat för oss att vi måste hitta ut och inte vara kvar i det gamla. Tänk om det skulle hända igen? Vad ska vi då göra? Det gäller nog att vi snart bör eller måste kvickt ändra oss, då innebär det att vi måste få hjälpen till att förändra, men det kan vi inte med vårt gamla system. Om något oväntat händer igen eller vad som vi överhuvudtaget behöver ändra på, gäller det att vi bryter allt det gamla vårt system är uppbyggd av men ger oss hjälpen och deltagandet att komma med i den. Våra gamla sätt är ingen match jämfört med vad som kommer ifrån framtiden. Det kan vara naturen som berättar för oss att vad den har att komma med och att vi själva måste bryta våra trånga, tröga sätt som vi lever i. Därför att vi har haft samma system för länge, vilket många har påpekat och klagat på, samt har fått sina problem. 

På grund av att vi alla är olika och har medfödda problem som vi absolut inte kan göra någonting åt, men först så måste vi acceptera vår situation. Men det kommer vi aldrig att göra med vårt gamla, enkelspåriga sätt som vi har varit tvungna att leva med. För länge, till och med. 

Och tänk: om de problemen redan fanns där ute i vårt samhälle innan pandemin började, så blev de utan tvekan gigantiska och ostoppbara när pandemin kom. Arbeten stängdes och gick i konkurs. Människor antingen förlorade jobben, blev sjuka både för karantän eller viruset eller också så dog dem. Allt det berodde på att samhället och systemet inte kunde agera och var kvar i de gamla samhällets vägar.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva