Black Mirror säsong 3, avsnitt 4: "Shut up and dance"

Black Mirror Säsong 3 avsnitt 4:

Den här avsnittet visar på hur livsfarligt, samt lätt att vem som helst kan bli ett offer; bara genom att använda internet.

Fördelarna: Ingen människa är perfekt, varenda människa bär på en historia, problem som kan vara både synliga och osynliga, alla har sina brister. Det är så det är att vara människa. Plus; det här med internet måste ändra sig så att allting inte är som en fara hela tiden, bara för att vi måste leva i samhället och via internet.

Nackdelarna: På grund av att internet är så öppet och därför oändligt farligt för alla människor. Så är farorna t.ex. virus, hackare, problem som uppstår och även att titta på filmer gratis. Det kan börja med ett litet misstag och sedan blir det till en ocean för en enda persons liv. Utpressning är något av det äldsta tricket i boken för de som vill få som de vill. Hackare är mästarna på att få kunna göra det, tack vare att internet finns i deras ägo, samt deras imponerande talanger och förmågor att kunna bemästra datorn och internetsnätverk. Vilket gör de till hajarna i haven, rovfåglarna i himlen och vilka farliga djur som helst. Det kan få vanliga människor att vara bytesdjur. Det är en därför som vi i framtiden måste se till att alla har ett skydd att bli övervakade, så att det inte blir en stor handling för någon privat person kan få övertaget. Det värsta är att så många kan se andras oönskade pinsamheter. Det vore fruktansvärt om så många tittare ska kunna se de handlingarna. Utpressningar och maktgalenheten kan bli så stor att det är ett utspel inne i ett krig, som alla inte ens vet håller på framför näsorna på dem. Offren försöker gör allt för att förhindra att deras största hemligheter läcks ut, trots att handlingarna skapar kaos i deras vardagliga liv, sedan är det oklart om deras livssagor slutar. De kan bli ärrade för all framtid.

Det kan bli motivationen och lösningen på att Neuralink behöver varje människa.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva