5 chockande anledningar om AI. Del 2

3. Hacker attack. Detta är vad de flesta personerna oroa sig av om AI hamnar som vapen i väldigt skickliga farliga händer. Det är tekniken och AI som har gjort cybervärlden livsfarlig för alla oss människor. Tänk på att denna teknik kan användas för att bryta dessa system. Från transportsystem, sjukhus, vapen till vårt utbildningssystem och psykiatriska systemen. Hackar kan missbruka denna teknik. Från harmlösa skämt till att förlama sjukhus eller få tillgång till alla vapensystem.

2. AI-singulariteten. Experterna talar om den sjunde steget av AI. I AI:s värld verkar det vara som teorin av ett svart hål. Om det sjunde steget händer, det innebär; ögonblicket när AI överskrider människokontroll, blir självständig och hastigt ändrar samhället. Ingen kan förutspå det ögonblicket, men det blir värre på vad som ligger bakom singulariteten, när den har skett. Då är det bäst att alla får den jämställda kunskapen i sig för att de kan hjälp till. Med hjälp av Neuralink.

1. När AI exploaterar våra svagheter. Att AI är självlärd eller lär sig om allt och alla i sin omgivning är inget nytt. Men vad händer om AI fångar upp skadliga idéer och börjar använda våra svagheter emot oss? Det är exakt så som de varnar om i filmerna att AI ändras från en hjälpande till ett hot. Det kan antingen vara ett programmerat fel eller utanför manipulation. Att bara tänka den möjligheten väcker upp en kraftfull osäkerhet och upprörande scenario. Det är det som vi alla människor oroar oss för och måste vara förberedda och ha skydd för att kunna leva med och inte vara under deras sko.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva