10 myter som vi tror om Neuralink. Del 1

Trots att vi alla borde vara skarpt förväntansfulla eller skrämda att få Neuralink med oss i våra liv, så finns det väldigt många människor som tror på de dåliga sidorna, och en svärm av missuppfattningar födds, med den här uppfinningen. Det är naturligt att varje gång när det blir någon ny uppfinning i världen, så är man aktsam. Men det finns konspirationsteorier om Neuralink som vi kan ha missuppfattat med hela denna revolutionerade uppfinning, men den här informationen ska klargöra för oss att vi inte ska rusa fram med förhastade slutsatser.







1. Neuralink kan läsa ditt sinne - Neuralink är designad att tolka hjärnans signaler så den är inte någon slags tankeläsare apparat. Den kan inte dechiffrera dina tankar eller känslor. Den är som en översättare som bara förstår språket av hjärnan signaler. Det är bara ren kommunikation, inte intrång av privatlivet.




2. Neuralink kan kontrollera dina handlingar - Neuralink är kommunikationsverktyg, inte ett marionett snöre. Den har inte kapaciteten att manipulera eller styra dina handlingar. Den är bara till för att kopplas mellan din hjärna och digitala apparater. Det är bara ett hjälpmedel för att bättre förstå människohjärnan. Inte en fjärrkontroll.


 



3. Neuralink kommer leda till supermänsklig intelligens - Neuralink har potential att förbättra våra kognitiva förmågor. Den kommer inte att förvandla oss till supermänniskor under en natt. Intelligens är en stor blandning på konst och mycket storslagna ingredienser. Enkelt sätt Neuralink kan be sedd som en turboladdare för din hjärna, men den kan inte ändra motorn.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva