Farorna på internet

AI, den nya avancerande tekniken som är nuförtiden och alla de människorna som hamnar i felaktiga händer. Det kan bara vara regeringen som bär ansvaret för att inte se till att alla får chans att hänga med och aldrig göra dem till offer.

Tänk på alla skador som händer nuförtiden på internet för varje människa som drabbas av dem. Trots att det är vårt levnadssätt som vi alla har och lever med.

Marlware; Det är sabotageprogram, som kan förstöra innehållet på hårddiskar, kopiera filer och öppna datorerna för obehöriga. Skadliga koder som kommer in och kan visa att man har det om ens dator inte svarar när du ger kommandon via tangentborden eller datormusen.

Virus; Det vanligaste programmet som kan förstöra innehållet i datorerna. Allt från att störa datorn, sända e-post till varenda en som finns i adressboken, till att radera bort livsviktiga program ur datorn. Det kan hända om man besöker andra hemsidor eller tar emot e-post. Virus är som skadedjur, de försöker sprida sig själv vidare till andra datorer via nätverk eller e-post. Det är vad de är konstruerade för. Det kan vara av allt möjligt; läser igenom webbsidorna, eller om du själv klickar på någon länk eller laddar ner något.

Maskar; Datavirus, vars huvudsyfte är att sprida sig mellan olika datorer. De gör skada genom att ta kontroll över datorn; överbelasta minnet, webbplatser och datanät. Via länkar eller e-postbilagor och kan infekterar. Precis vad vanliga maskar kan göra både i naturen och i en levande varelse.

Trojaner; Det som följer med e-posten eller program som skickas till dig. Installationerna och nedladdningarna kan hända utan att du ens märker dem. Det är vad hackare kan göra med de personer som de kommer in på och stjäl all deras personliga informationer.

Ser ni nu vilka faror det finns överallt på internet? Och allt orsakas av personer som har en enorm fördel av tekniken. Är det rättvist att andra som inte kan besitta förståelsen för tekniken ska bli drabbad? Den händelsen är bräcklig om vi inte ändrar och ser till att alla människor kan använda sig av tekniken och inte ska göra allting till en vildmark.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva