Black Mirror säsong 3, avsnitt 1: "Nosedrive"

Säsong 3, avsnitt 1:

I detta avsnitt visar dem den farliga besattheten av sociala media, den har kommit på en större och farligare nivå. I denna värld betyder allting sociala media, man kan få en stjärna upp till fem stjärnor, och alla både strävar och kräver att alla ska ge fem stjärnor till en. För att samhället har bokstavligen blivit till att man måste ha en status, vilket också är värde som en människa upp till antal stjärnor, det begränsar varje människas frihet. Statusen som är likt klasskillnader, kan få ha möjligheter till livsmedel, resor, överlevnad och ha det minsta värde att få ha respekt och mänsklighet. Istället för pengar och allting som vi har som normalt nu är ersatt med sociala media.

Det är nästan det samma som det är idag. Så mycket sociala media och alla som desperat kräver och behöver uppmärksamhet. Det är rättare sagt ohälsosamt att alla håller på så här.

Fördelar: Det är underbart att pengar är borta ur världen. Samt det är viktigast att människor tänker sig för ännu mera på vad deras egna handlingar kan göra. Då tänker de sig för innan de gör något dumt. Låta sina goda hjärtan komma fram och göra det som är fint, inte för sig själv. Det är klart att alla kan ha dåliga dagar, men människor måste bry sig mera om godhet än bara få en massa följare och "likes".

Nackdelar: Sociala media har blivit en ännu värre besatthet och drog för mänskligheten och samhället. Det gör att människor har så stränga begränsningar att inte kunna befinna sig på platser, göra vissa händelser och ha friheter. Alla människor kan värdesätta var och en av alla människor, från en stjärna till fem, för att kunna hålla de på en klasskillnad och bli behandlad som antingen med respekt eller sopor. Vilket jag hoppas att vi aldrig kommer fram till i verkligheten.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva