Black Mirror säsong 2, avsnitt 4 (Special): "White Christmas"

Säsong 2, avsnitt (Special)

Det här avsnittet visar på vad som kan finnas i framtiden som inte är så eftertraktat.

Fördelar: All teknik som kan förändra och utveckla världen är alltid en bra sak, det är som om vi växer ur vårt tidigare stadium-skal. Det kan bli en utmärkt uppfinning. Så länge de blir använda på rätt sätt.

Nackdelar: Den här tekniken har förmågan att bokstavligen kunna få människor att bli blockade ifrån andra människor i verkliga livet, inte bara kontakt med internet och sociala media. Man kan bli blockad så att man ser ut som en utklippt bit ifrån tidrum och är helt vitt som ett spöke. En annan uppfinning som gör att ett sinne kan vara fast inne i den, tekniken kan manipulera tiden och få den att verka som att personen har varit fast i fängelset i flera år eller evigheter, när det egentligen bara går några minuter i verkligheten. Det värsta straffet som man kan få i framtiden där är att man blir blockad för hela världen. Det gör att man är röd eller svart listad för hela världen, personen som är dömd till detta kan aldrig mer se personerna eller deras ansikten längre. Det är som att man bokstavligen vandrar omkring alla som ett spöke eller att man är ensam i en värld full av spöken. Det värsta ödet man kan vara med om, att vandra runt i en världen utan att få kontakt eller se dem som är runt omkring sig.

Det gäller mycket på vad människan gör så att de inte hamnar på den listan och får straffet. Eller tycker ni att denna framtid är lite extrem?

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva