Black Mirror säsong 2, avsnitt 1: "Be Right Back"

I det här avsnittet visar det att i framtiden kan människor skaffa appar och robotar som kan bli skapade för att ta platsen, rösten och utseendet av deras avlidna nära och kära.

Säsong 2, avsnitt 1:

Fördelarna är att man absolut inte vill ta farväl av sin älskade, också för att de inte vill glömma bort dem eller ljudet av deras röster, så de bleknar bort i glömskan. Det är för att man absolut inte vill bryta de gamla vanorna, få det svarta hålet i hjärtat, bryta ner och tappa förståndet för den onda sanningen att komma över en. Bli ännu ett offer för depression, bedrövelse och olycka.

Nackdelarna är att det saken (roboten) är bara ett tomt skal ändå. Ingen robot på det sättet och modell kan ta någon annan persons plats i världen och livet. När en person dör, så stannar den död, det är det unika som ingen annan kan någonsin ersätta. Den här AI delen är exakt vad de säger att om den samlar all information om en specifik person och kan sedan använda det för att utnyttja andra människor och leka med deras känslor. Om någon känner och ser på roboten så blir det bara fel, den har ingen egen personlighet och man blir bara frustrerad på att låta den likna någon vars liv aldrig kan ersättas.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva