Black Mirror säsong 1, avsnitt 3: "The National Anthem"

Säsong 1 avsnitt 3:

I detta avsnitt så får politiker en pressad situation, och ingen överraskning, utpressning. En brittisk prinsessa har blivit kidnappad. Kidnapparen kräver att premiärministern Michael Callow ska ha sex med en gris på live-streaming.

Det här är den fula, onda, sanningen om problemen som vi måste handskas med nuförtiden. Det är massor med människor därute som vill uttrycka sig på extrema, märkliga sätt. Kändisar, konstnärer, huliganer, aktivister och influencers. De flesta källorna som driver dem till dessa handlingar är orättvisan, eländet eller meningslösheten i världen.

Fördelen: Personer försöker att få ut sina budskap till politiker, de som kan ändra om världen, trots att de själva kan gå förlorade. Men när det gäller politik så blir alla människor galna. Det fina i detta avsnitt är att många människor, både kollegor av politikerna och medborgarna, har mera känslor och mänsklighet för en utpekad politiker som är tvingad att göra et absurt dåd. Detta är resultat för att gå med i en utpressning. Trots att Michael fullgjorde en uppoffring av mänsklighet, för att rädda någon annans liv, lämnade det djupa sår, på grund av utpressaren.

Nackdelen: Med all propaganda, så är bara prat och ingen verkstad på vad som kan och ska göras i världen. Människor finns ändå kvar i världen, och ju fler personer som blir ignorerade, eller inte får någon mening med livet, vilket leder till att de göra handlingar som ingen kan direkt förstå, eller så är dem helt uppenbara. Men handlingarna skapar oftast djupa sår som aldrig går att läka.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva