Black Mirror säsong 1, avsnitt 2: "Fifteen Million Merits"

Säsong 1 avsnitt 2:

I det här avsnittet visar det i framtiden om klasskillnaderna, den påminner om det problemet som vi har nuförtiden idag; människor tvingas att lida av reklamer, sociala media dag ut och dag in, samt leva ett ändlöst liv i en cirkel som man undrar om man redan är död. Det som systemet  bara vill att människors tålamod och nerver gå bet och man använder sig av sina pengar.

Det finns inget hemskare än att kunna leva ett liv utan mening. Och i det här avsnittet visar det att den närmaste framtiden kan bli ännu värre av median. I denna framtid är det som en ödesdiger ocean av reklam till värld. Den enda chansen att kunna komma ur den lägsta våningen av klassnivåerna, det är att kunna köpa en superdyr biljett till en talang show, men man måste imponera mycket kraftigt på domarna.

Det är aldrig roligt att veta att man är längst ner i en bottennivå i samhället. Men det förstås så finns det ett mycket enklare sätt att skaffa fram pengar via spel, som kan vara som en VR-gaming eller TV-spel. Men det storslagna man kan rikta och sikta in sig på är att ta möjligheten att komma ur sin dåliga livsstil. Men det kan kanske också vara när man är på väg att bli galen och vill visa upp det för alla. Det kan vara precis då som de övre makthavarna vill ta det som sina fördelar. Och människorna blir kända för att de gör det extrema, i utbyte får de den ljuvliga synen av att se naturen med egna ögon.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva