Black Mirror säsong 1, avsnitt 1: "The Entire History of You"

Jag kommer att berätta fördelar och nackdelar i varje avsnitt i "Black Mirror", på vad för problem som vi har nu och kommer få i framtiden, som vi måste tänka på.

Säsong 1 avsnitt 1:

I det här avsnittet visar det att människor i framtiden har förmågan att kontrollera sina minnen; spela in, spela upp och visa alltsammans till alla andra, precis som en film, med hjälp av en inplanterat bakom örat på dem.

Det har sina fördelar. Som att kunna titta tillbaka på sina favoritprogram som man såg på som liten och sänder inte längre. Återupplever sina ljusaste minnen att genomleva under en deppig dag. Eller att man kan visa sig själv alla komplicerande ord, meningar och information som man behövde minnas och kan se de tydligt här och nu. Samt du kan visa resten av alla runt dig på vad du har fått vara med om i ditt liv, som om du var en hemlig agent och alla kan observera alltsammans.

Nackdelarna är att man inte har så mycket kontroll över sina minnen, eller för mycket till och med. Som att man bara raderar bort sina mest pinsammaste minnen. Men de minnena, både de sämsta, pinsammaste och hemskaste, det är de som gör oss till de vi är. Samt onda sanningar kan finnas i ditt liv vilket andra kommer vilja radera bort sina minnen för att hindra dig ifrån att använda som bevis.

Vad tycker ni själva?

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva