Kostnad för utbildning av perfekt värld?

Utbildning skapar kunniga och utbildade människor, och kunniga och utbildade människor innebär att det kommer att finnas ännu fler skickliga människor, som kan hjälpa till att göra världen ännu bättre. Kanske till och med rädda den så att vi inte förgör vår värld. Det hade varit en underbar handling, det skulle kunna ge oss lösningen och ha ett lyckligt slut och därmed leva utan vardagliga problem.

Men NEJ, hur vårt samhälle och lagar styr oss är det som om de aldrig vill eller kommer att få det till att bli en perfekt framtid och lysande värld. Det är dags att bryta de vardagliga rutinerna!

Tänk hur bra vi har det i Sverige, där vi alla som barn kan få utbildning. Vårt samhälle VILL att vi ska utbilda oss så mycket som möjligt och få kunskap, för att kunna följa utvecklingen framåt.

Tänk att i andra länder får man inte skolutbildning. Där får de till och med betala för kunskap. Vad händer med fattiga och funktionsvarierade i dessa länder? Är det inte absurt och rent av monstruöst att låta föräldrar eller privatpersoner, som är fattiga eller har funktionsvariationer eller varit orättvist behandlade under sin skoltid, att få betala bara för att få utbilda sina barn eller sig själva? De gör det ju faktiskt för att komma in i och göra världen förbättrad. Men det är som om ledare och politiker inte vill att världen ska bli bra och problem blir lösta.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink