Onda nobla kvinnor i historien kan hjälpa oss lära, del 4

Här kommer två damer till som ni såg i videon och vad ni ska absorbera kunskapen om. Kom ihåg: De här kvinnorna kan lära oss men det är upp till er alla att hjälpa till med att inte bära deras sidor.

8. Wu Zetian - Hon hade några tyranniska lärdomar, men på de gamla dagarna var det ingen överraskning att få blod på sina händer, en del av att vara en härskare. Det sägs att hon minskade korruption och var bakom några positiva ekonomiska reformer, en bra ledare på några sätt. Men här kommer hennes livshistoria, på hur hon fick göra för att komma där hon blev ledare. Hon började som en av kvinnorna i haremet, men sedan dödade hon alla kvinnor så att hon skulle bli ensam kvar. För att stanna i makten så var hon absolut skoningslös, hon gick så långt med att till och med döda två av sina egna barn, tog itu med alla som kritiserade henne. De blev antingen sända i exil eller avrättade, det höll gå igenom resten av hennes liv. Förklaring: För att vara kvinna och bevara makten behövde hon visa sig vara hårdare än någonsin, och göra sig av med allting för att det skulle bli bra för hennes egen del.

7. Maria I av Portugal - Galnaste ledaren, uppenbart därför hon fick sin titel "Maria den galne". Hon led oftast av försvagande anfall av melankoli, sedan när de stunderna hände yrande hon oftast och slutade med att hamna i sitt hem igen. När hennes make dog blev det inte ett dugg bättre för henne, hans död innebar en gigantisk sorg för henne som hon tog ut på och gjorde folkets liv eländigt. Precis som vilken annan mobbare och arrogant galning med makt kan göra. Men som tur är var hon inte härskare mer än ett tag, hon stanna kvar i sitt rum och skrek som en galning, vilket gjorde henne till en hemsk drottning. Förklaring: psykiska sjukdomar hos de med makt kan bara bli en enorm risk för underhuggarna, de som de missbrukar makten och får andra att lida blir det som en spridning av gift eller löpeld.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva