Onda nobla kvinnor i historien kan hjälpa oss lära, del 3

Här kommer det två andra kvinnor som jag föraktar allra mest.

10. Marie-Antoinette - Blåögd, hade ingen verklighetskontroll (vilket som många rika ledare och kändisar inte har) speciellt när man kan klä upp sig som en julgran och slösa, medan folket svälter. De rika fattar eller bryr sig helt enkelt inte. Genom att kunna leva ett högt och mäktigt liv medan otaligt många människor svälter till döds, då är man inte menad som ledare. Leva överdådigt och tro att andra är lyckliga bara för att de rika lever på det sättet, det är en hycklares sinne. Värst blev det när svälten blev så stor att folket inte hade råd med bröd för dagen, då sa Marie: "Låt de äta tårta". Inte konstig att folket störtade henne, det var säkrast så.

Kan ni se nu att rika, onda människor pressar människor på att ta saker i egna händer för att de inte vill leva så där orättvist längre? Precis vad politiker och diktatorer gör. Förklaring: Missbrukar makt, mat och plats och är den typen av ledare som människor minst av allt behöver.

9. Elizabeth Báthory - Faller offer för högmodet och fåfänglighetens makt och är desperat på att återskapa sin skönhet. Det är omänsklig när det gäller den fullkomliga sadismen hon tillfogade på unga kvinnor. Hon kom på den sjuka idén att bada i unga kvinnors blod, därför att hon upptäckte att hon blev yngre ju mer blod hon använde. Elizabeth lockade unga kvinnor till sitt slott i löfte om att få jobb, men det fick de betala med sina liv. Det blev upp till 650 unga kvinnor som dog för att ha blivit en del av hennes sjuka skönhetsvård. Men en kvinna lyckades rymma och berätta i byn om allting. Elizabeth var mäktig och rik och det gjorde att hon inte blev avrättad direkt på plats, men hon fick spendera resten av sitt liv i slottet med fönster och dörrar igenspikade.

Förklaring: Rädsla för vad tid och döden kan göra med en, och vad man är villig att göra för att undvika att släppa taget om sitt yngre, bästa, vackra jag.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva