Något annat vi måste bota: Fetma och överviktighet

Vi har hört det där förut: Vill du bli smal? Har du onödigt fett som du vill bli av med? Svårigheter att gå ner i vikt, hur mycket du än försöker?

Och gissa vad forskarna har kommit fram till? De har hittat en lösning på fetman och övervikten. Då involverar det ingen operation. De som är så dyra och kan lämna efter sig stora fula ärr på var och en av oss. För att inte tala om faran att riskera livet. Botemedlet är här. Medicin som var till för diabetes. Denna medicin kan gör så att människor kan bli av med fettet.

Otaligt många människor försöker att banta, svultit, tränat och slitit i det mesta av sina liv, men till ingen nytta.

I så fall, gissa vad, det finns andra anledningar som orsakar människor till att få lager av fett och fettringar, vilket som aldrig går bort.

Vilka som är de huvudsakliga orsakerna till övervikt och fetma:

1. Mat och kost. Det är det vanligaste som alla påpekar och riktar in sig på.

2. Fysisk aktivitet. Det är bara det uppenbara, att om man inte rör sig så bildas bara allt ätande på en plats, alltså kroppen, och blir till en stor propp och klump.

3. Genetik. Gener som människor föds med och som de inte kan göra så mycket åt. Det är förklaringen varför andra kan äta hur mycket som helst och aldrig bli tjocka, medan andra blir det och kan kanske aldrig gå ner i vikt. Vissa av de anledningarna kan bero på funktionsvariationer. Vilket är orättvist.

4. Miljö. Omgivningar som man befinner sig i påverkar också vikten, där man inte kan få tag på bra mat, inte kan röra sig i utsatta områden eller att man andas in för många och mycket föroreningar.

5. Psykologiska faktorer. Detta är de främsta anledningarna och som jag har nämnt flera gånger är orsakerna till människor som hamnar i tidiga gravar. Stress, ångest, depression och andra psykiska hälsoproblem som har blivit det naturliga problemet nuförtiden.

https://www.eatit.io/overvikt-fetma

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva