Kunskap är viktigt, men inget om man inte använder det

Utbildning, lärdom och kunskap. Vi hör de varje dag och vi vet att utbildning är ett mästerverk till kunnande. Men en sak är kristallklar:

Du, eller vilken annan människa som helst, kan läsa varenda bok och lära dig alla program som finns i hela världen, men om du aldrig sätter de kunskaperna på prov, så är de helt värdelösa. Lära sig är inte detsamma som att utföra handlingar, det är meningen med verkligheten.

Det är exakt det som verkligheten påpekar för oss. Det finns så många människor som besitter hög intelligens, framförallt funktionsvarierade. Men det är sällan att de får chanserna att visa upp deras talanger. Mycket beror på att systemet som vi alla lever i är så krävande mot de som gör att det har få möjligheter att kunna göra något med sina talanger och kunskaper. Därför att alla vi människor är tvungna att följa systemets formella väg. Allt detta kommer att göra att många fantastiska kunskaper som finns mitt framför näsan på oss kommer att stanna där de är: oanvända och hjälper inte vår utveckling framåt.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva