Lösningar på världens problem: Bryt tävlingen som vi följer djuren med

Här kommer det en anledning som har fört fram oss till det läget som vi är i nu, och kan vara det som vi är fast i, och är det som gör oss till desperata varelser. Detta problem måste vi lösa mer än någonsin, om det ska bli bra.

Vi måste sluta följa djurens lag med att tävla emot varandra. Det är faktiskt det som har drivit och vilselett oss till ett tomt hål som vi fortsätter att falla ner i. Vi är fortfarande inte djur, vi är människor och måste se oss som att vi var menat att gå en annan väg.

Tävlingen har gjort oss blinda för så mycket:

För business, arbete, boende, herravälde, mot varandra och allt annat faktiskt. 

Djuren har som uppgift, instinkt och dessutom har inget annat val än att ständigt komma på första plats, det är deras överlevnad, det finns inte någon plats för en andra plats. Den ohälsosamma livsställningen som vi har härmat ifrån djuren har gjort det hela till en krigszon, våra händer är bundna och vi själva är förlamade. Men vad händer med dem som redan är chanslösa och förlamade? Sjuka, missbildade, svaga och funktionsvarierade? Hur ska de få någon chans? Människor kan mycket bättre och mer än djur.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink