Tomorrowland filmscen 2: fördelar och nackdelar

När Casey Newton saboterar rivnadsplaneringen på NASA raketuppskjutningen i Florida gör hon det för att rädda sin pappa, Eddie Newton, ifrån att bli arbetslös. Han är ingenjör åt NASA, men när regeringen beslutar sig för att det uppskjutet ska demoleras. Då betyder det bara att Eddie kommer att bli arbetslös. Varje kväll fortsätter Casey att sabotera grävmaskinerna. För att hon är sin far upp i dagen, så är hon också mycket påhittig, men Casey har en otrolig drivenhet och tankar om att världen kan räddas.

Fördel:

Med allt som händer och hur vårt system tar hand om allt, så är det inte konstigt att människor gör massor med desperata handlingar för att kunna överleva själva. Så kan man bli lika med en förlorad själ om någonting av förändringarna som regeringarna är orsaken till. Det är en av de dåliga anledningarna som våra traditionella systemvägar går. Istället för att välkomna in personer som är och har blivit offer för förändringarna och kan fortfarande ha massor med talanger, men på grund av våra stela vägar som vårt samhälle lever i blir man som sopor i framtiden. Casey försöker hålla kvar för det som är bra för sin pappas skull. Det är Eddies liv och passion, så vad gör regeringen som säger: ”Framtiden är nu”, det är snarare som om de säger: ”Den platsen ska bort och det ska alla de som arbetar där också, var någonstans de än kommer, vi bryr oss inte, de människorna är inte våra ansvar att ta hand om”. Casey ville bara göra det för att hjälpa sin pappa som den fina dottern hon är. Det kanske kan bli en ändring i beslutet om att riva raketuppskjutet. Det handlar om att bry sig om människorna först, annars så är ledarna och systemen de som är problemskaparna.

Nackdel:

Casey gör ändå något olagligt, samt fortsätter att göra något som inte går att stoppa för evigt. Det är bara en tidsfråga innan alla andra vill gå till botten om sabotagen och få svar på vem det är. Men när man tänker efter, så hade Casey inte behövt göra allt det här om vi hade levt i en mycket mer öppen, överseende och hjälpsam värld. Men Casey gör bara det för att hon tänker på och vill rädda sin familj. Då lämnar det bara en rebellisk eftersmak i munnen för många, samt allt annat i den här världen som vi lever i. Det är självaste anledningen varför människor blir kriminella, därför att hela levnadsuppbyggnaden, strukturen och ordningen är ut och in. Och ingen verkar ha gjort något åt det och är ändå naivt förvånade att det är likadant som idag. Det, om något är en av de sämsta orsakerna som kan fortsätta hända i framtiden, på grund av vårt system. Det jobbiga är att allt det här har hållit på så länge i vår tid och det fortsätter, och ändå undrar politikerna dumt nog varför det är så.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink