Tomorrowland filmscen 1: fördelar och nackdelar

När unge Frank är på uppfinningstävlingen och blir avslagen av domaren för att han inte kan presentera sin hemmagjorda jetpack, då för en ung flicka, Athena, med sig Frank till en hemlig plats, nämligen "Tomorrowland". Där får Frank reda på saker som andra människor bara kan drömma om. När Frank bevisar att hans uppfinning fungerar så beslutar sig generalen av Tomorrowland att Frank kan få stanna.

Fördel:

Som alla säger: Man måste alltid göra de sakerna som man tror allra mest på. Det är det Frank gör när han åker för att presentera sin uppfinning. Han är ett barn, född i en familj, vars pappa som inte förstår Frank och hans gåva och vill att han ska bli bonde som honom själv. Huvudsaken är att man lyssnar och följer sitt eget hjärta. Det är där drömmarna som man har själv och ingen annan som kan tala om för en vad man ska bli. Frank som är född med en helt annan unik gåva och otrolig hjärna kan revolutionera världen. Det är meningen att de människorna blir funna och sätter genast igång med att hjälpa världen. Men med alla de som inte är som Frank gör det bara svårare att kunna övertala alla för att de besitter inte kunskaperna. Och ibland måste man nästan tvinga de andra att kunna lyssna. Precis som Frank gör när han tar sig till Tomorrowland och visar sin jetpack för domaren.

Nackdel:

Tidsresor är alltid kluriga. Om man gör något så kan det påverka och störa balansen på grund av handlingarna som man själv är orsaken till. Det är det som Frank kan riskera med att komma till framtiden och göra den minsta lilla handling, vilket kan förstöra hela världen som han lever i eller ska leva i den riktiga framtiden. Det kan vara underbart men samtidigt mycket farligt att ta reda på vad som kommer att hända i framtiden.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink