Tomorrowland (2015). Presentation 1.2

Sedan i nutiden finns det en optimistisk tonåringsflicka, Casey Newton, som tror och har en annan syn på världen. Hon har planer, idéer och känner att världen går att rädda. Men det innebär att människorna inne i den, äntligen ska få börja lyssna. Det är den svåraste biten. Under tiden försöker Casey att förhindra rivandet på en raketuppskjutningsbana. Därför att Caseys pappa, Eddie Newton, är raket ingenjör för NASA, men riskerar att förlora sitt jobb på grund av planeringen med rivandet av raketsuppskjutningsbanan.

När man är en starktänkande ung person så har man svårt att bara höra allt elände som händer i världen. Så är det i Caseys skolliv. Lärare som bara pratar om naturförändring, hur hemskt det är och vad alla människor förstör för planeten de bor på. Men Casey verkar ha ett sällsynt hopp om att kunna se framtidens ljus och att vi kan göra den vacker.

Casey blir gripen under sitt nästa försök att sabotera rivandet på raketuppskjutningsbanan. Sedan på polisstationen så finner hon ett okänt knappstift som finns bland hennes ägodelar. Orange och blått med ett stort T präglat över hela den. Och den är lika mystisk också. Förklaring: Varje gång Casey rör vid den uppenbarar sig visioner av en annan värld till henne. Men broschen kan bara fungera på Casey. Alla andra som rör vid den; händer det ingenting med. Casey är desperat för att lära och ta reda på mera om broschen. Det verkar vara som att broschen är en nyckel att kunna få se framtiden av en fantastisk stad eller värld. Nämligen; Tomorrowland.

Med alla uppfinningar, byggnader, upplevelser, omgivningar, kläder, fordon och möjligheter som finns där kan man lätt tro att man har kommit till ett drömland. Det är som att bli kär i varje sekund ut av världen när man är där. Alla kommer att älska att få vara i den istället för att leva ett liv i den verkliga världen med klagomål, avgaser, problem, orättvisor, slitande och livs-cirkulationer av ingen nytta. Varför ska vi inte se den här världen som uppenbarelsen för vårt nya, underbara hem som vi ska arbeta upp till och ha i framtiden? Det kan vara det som varje land ska ha. Så att ingen av dem hamnar på efterkälken.

Men broschen får sedan slut på energi och Casey är för tagen på vad det hon hade sett i visionen och är fastbesluten att hitta svaren på broschen. Casey hittar en hemsida på en affär som verkar ha en sammankoppling till broschen. Men det visar sig vara en fälla Casey har kommit in i och en liten flicka kommer till hennes undsättning.

Flickan heter Athena. Hon är faktiskt samma flicka som ledde unge Frank till Tomorrowland och dessutom var den som gav Casey broschen. Det visar sig att Athena är en robot som också kommer ifrån Tomorrowland.

Athena tar med sig Casey till den vuxna Frank. Han är den enda som kan ta med dem till Tomorrowland. Men vägen är inte lätt. För att de är jagade av onda robotar som kommer ifrån den nuvarande Tomorrowland.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink