Tomorrowland (2015). Presentation 1,1

Nu ska jag prata om Tomorrowland.

Min personliga favoritfilm, den närmaste fantastiska idealiska framtiden som alla är och kan bli tag av, samt drömmer av att kunna ha en verklighet som är den mest underbaraste, det är Walt Disney filmen: "Tomorrowland", som kom ut 2015 och som spelades av George Cloony. Det är sant i det som den filmen säger och påstår om vi människor inte var så fullt upptagna med att grälla, slåss om vår egen sak med att visa att de finns i världen, istället för att vara människor är vi som djur, drivna och utelämnad trots att vi visar tydliga tecken på att vi inte kan klara oss själva, vilket sedan omvandlar oss till det naturen vill, ledare och lagar som gör det bara eländigt för oss människor. Lovar och säger en massa saker, som att det kommer att bli så här eller de finns där för att det ska bli bra för oss alla. Men det visa sig för det mesta ha varit tomma ord, brutna löften, maktmissbruk, överlägsenhet och även dåligt ledarskap. Samt människor som är ensidiga och bara har ursäkter om att de inte kan ändra på lagarna. Vilket vi är i behov av blixtsnabba förändringar.

Det är sant i det som Frank Walker (George Cloony) säger om världens nuvarande problem. Instabila regeringar, överbefolkning, krig på varje kontinent, svält, vattenbrist, miljökollaps. Frågan är bara: Vad ska vi göra åt dessa problem? Det är faktiskt på grund av de som distraherar oss att ta itu med och för att kunna göra det bästa i vår värld.

Frank Walker berättar om sin barndom när allting hände:

När Frank är liten vet han redan då att han vill bli en uppfinnare. Året är 1964. Frank bygger en jetpack av en dammsugare och några andra reservdelar. Frank har svårt att bygga sina uppfinningar när han växa upp, på grund av sin pappa som är en bonde och vill att hans son ska bli en också, att någon föds annorlunda än alla de man växer upp hos, då blir det bara svårt för alla och inte bara personen själv.

Men alla i världen är inte likadana, och det har vi försökt att berätta i en hel evighet nu, men varför har då vårt samhälle, system, syn, politiker och värld inte ändrat sig då? Till det förbättrade och till och med det bästa?

Frank tar med sig sin jetpack till en uppfinningstävling, men blir ledd med hjälp av en ung liten flicka och kommer sedan till en hemlig värld som visar sig vara framtiden. Tomorrowland. Där får Frank stanna och bo.

Kommentarer

Populära inlägg

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 3. Jane Goodall

Neuralink till för alla?

Det positiva om vad en av kända kvinnor har gjort - 8. Mary Anning

Världen behöver många fler Doc Martin

10 strålande förutsägelser om AI

Början. Det här är jag

Lista på skräckfilmer som visar mobboffer tar saker i egna händer

Utbildningen måste överleva

Albert Einsteins kloka ord och filmerna med dem

Stöd Neuralink